[et_pb_section fb_built=”1″ custom_padding_last_edited=”on|desktop” _builder_version=”3.0.74″ parallax=”on” parallax_method=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ padding_mobile=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”on” padding_mobile=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_method_1=”off” parallax_method_2=”off” background_position_1=”top_left” background_position_2=”top_left” background_position_3=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” background_repeat_2=”no-repeat” background_repeat_3=”no-repeat” _builder_version=”3.0.65″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”3.0.47″ column_padding_mobile=”on” parallax=”off” parallax_method=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”no-repeat”][et_pb_blurb title=”Visste du detta” use_icon=”on” font_icon=”Z” icon_color=”#453bb3″ icon_placement=”left” admin_label=”Blurb” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” border_style=”solid”] 
[/et_pb_blurb][et_pb_toggle title=”Bioptron-Ljusterapi” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#493dae” icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Bioptron ljusterapi kan bidra till att:

Förbättra mikrocirkulationen

läs mer på http://www.bioptron.com/

Användningen av BIOPTRON- ljuset är en dokumenterad och vetenskapligt patenterad behandlingsmetod inom en mängd olika medicinska områden sedan 15 år tillbaka. Vi vet att det inte finns någonstans i världen garantier, där en behandling botar fysisk, psykisk hälsa eller ett allmänt hälsotillstånd. Bioptron har en hög procentsats med chansen till att hjälpa att läka eller förbättra alla hälsotillstånd som vi är certifierade för.

Bioptron har också en unik egenskap till skillnad från den konventionella eller det sedvanliga läkemedlet, den gör ingen skada. INGA bieffekter. Den ersätter inte läkemedelindustrin, läkarna, terapeuterna etc. Bioptron är ett komplement för naturligt läkande som har blivit allmänt erkänd som en ny behandlingsform inom prevention, terapi och rehabilitering världen över.

Ljusterapins historiaI forna Egypten användes naturligt solljus för medicinsk behandling. Därefter betraktades solljuset av Hippokrates som ett botemedel mot diverse sjukdomar. På den tiden hade inte solterapin någon vetenskaplig förankring men det var uppenbart att solljuset hade en läkande verkan. Därefter införde romerska och arabiska läkarna ljusterapin i den allmänmedicinska behandlingen.

För omkring hundra år sedan uppfann den danske läkaren Niels Ryberg Finsen den moderna ljusterapin och 1903 belönades han med Nobelpriset i medicin.  Han utvecklade den första apparaten som kunde generera tekniskt syntetiskt solljus. Vid användningen av tekniskt syntetiskt solljus kan man reglera intensitetsparametrarna och ljusspektrum som sänds ut, sen kan solljuset reproducera.

Framtill 1981 användes mestadels infraröda och ultravioletta ljusstrålar inom ljusterapin. År 1981 blev Bioptrons genomslag då ett ungerskt forskarlag framställde en ljuskälla som grundade sig på laserterapi, med skillnad att deras ljus bestod av synligt ljus och infraröd strålning, vilket kallas polarisering. Denna teknik är i dag grunden i Bioptrons ljusterapisystemBioptrons- ljusets unika egenskaperLjuset i Bioptrons ljusterapisystem är Polariserat dvs. ljusvågorna rör sig på parallella plan.Polykromt dvs. ljuset består inte bara av en våglängd utan av ett brett spektrum med synligt ljus och en del av det infraröda ljuset.

Bioptrons ljus börjar på 480nm till 3400nm. Inkoherent ljus dvs ljusvågorna är inte synkrona. I en laser är ljuset monokromt (en våglängd) och synkrona.
Koherent eller synkront ljus

Lågenergiljus, strömtätheten i Bioptron är i genomsnitt 2,4J/cm², vilket innebär att ljuset kan stimulera olika biologiska processer i kroppen på ett positivt sätt. Bioptron utstrålar ett ljus liknade den del av det elektromagnetiska spektrum som solen producerar naturligt. Bioptron ljusbehandling är en beprövad medicinsk behandling med en lampa. Lampan ger ett polariserat, polykromatiskt, osynkroniserat lågenergiljus som kan påverka olika biologiska processer i kroppen positivt. Ljuset ger en behandlande och skyddande verkan, biologisk cellstimulans, såväl i mjuka som hårda vävnader, med hjälp av polariserande ljusvågor med låg energi.

Stimulerande effektenNär bioptron ljuset belyser huden verkar det stimulerande på ljuskänsliga intracellulära strukturer och biomolekyler. En cellulär kedjereaktion startar och utlöser så kallade sekundära reaktioner som omfattar hela kroppen och inte bara det behandlande området. Bioptrons ljusterapi är naturligt ljus som stödjer kroppens återhämtningskapacitet som i sin tur hjälper till att frigöra kroppens självläkningsförmåga.

Bioptrons ljusbehandling
används inom:

– Sårläkning
– Kroniska sår
-Akuta sår

Smärtbehandling:

– Reumatologi,
– Fysioterapi
– Idrottsmedicin

 

 
[/et_pb_toggle][et_pb_toggle title=”Hälsmärta hos barn – Calcanus apofysit” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#493dae” icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Hälsmärta hos barn – Calcanus apofysit

Calcanus apofysit beror på att det är tillväxtzonen  i hälarna som överbelastas på grund av felställningar, stramhet i vadmuskelaturen och för mycket aktivitet, smärtan brukar oftast vara på insidan av hälen.
Haglunds häl är även en diagnos där smärtan sitter i fästet till hälsenan/hälbenet och det blir en liten ”knöl” som trycker och skaver i hälkappan.

Dessa smärtor förekommer oftast i 7-15 års ålder och avtar med stigande ålder- för att sedan försvinna helt vid 18-20 års ålder. Smärtan går att lindra avsevärt med hjälp av ett par ortopediska fotbäddar som är utvecklade av docent Nils Westlin och leg ortopedingenjör Thomas Libäck.

Ett special tillverkat inlägg för smärta i hälar hos barn: tillväxtzonen.
Detta kommer av att foten/hälen belastas för mycket på insidan som ger ett tryck i tillväxtzonen och måste avlastas.
[/et_pb_toggle][et_pb_toggle title=”Hälsporre/Plantarfascit” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#493dae” icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]Hälsporre eller Plantarfascit

Varför får jag ont i hälen på morgonen eller när jag reser mig upp efter jag har suttit en stund?

Det kan bero på att du har över belastat senan som går under foten mellan tårna och hälbenet felaktigt.
Detta problem uppstår om man har strama muskler på benets baksida, man vinklar foten inåt/pronerar, om man är över rörlig och oftast har man något försvagade muskler.

Hur länge kan man ha ont eller går det över snabbt?

Smärtan och problemen kan sitta i upp till 2-3 år eller bli ett mycket långvarigt problem.

Hur kan jag minska eller få bort mitt onda?

Det bästa är att avlasta senan och ändra på fotens felställning, det gör man bäst  med ett special inlägg, en fotbädd.
Denna fotbädd är utvecklad av den kände idrottsläkare Docent Nils Westlin och Leg Ortopedingenjör Thomas Libäck.
Fotbädden görs efter en gipsavgjutning där foten är HELT avlastad så hela hälkudden hålls ihop och foten hamnar i rätt position.
Sedan tillverkas fotbädden med ett special material som håller hällen på rätt plats och hela fotställningen korrigeras efter den gånganalys som måste göras vid första besöket.
Det är mycket viktigt att man tränar fotens muskler och töjer på de strama senor som på verkar fotens felställning.

OK, då gör vi det!

[/et_pb_toggle][et_pb_toggle title=”Gymnastik för foten!” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#493dae” icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]Vi hjälper dig med ett anpassad program för dina fötter.

Här är några exempel på övningar: [button link=”http://fottekniska.se/wp-content/uploads/2015/05/gymnastik.pdf” type=”big” color=”teal” newwindow=”yes”] Exempel på övningar[/button]
[/et_pb_toggle][et_pb_toggle title=”Utför gång och löpanalyser” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#493dae” icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]Utför gång och löpanalyser

För att minska överbelastningsskador vid köp av skor.

Därefter kan vi erbjuda en anpassad fotvårds behandling
[/et_pb_toggle][et_pb_toggle title=”Tips på vad man skall tänka på när man köper skor” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#493dae” icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tips på vad man skall tänka på när man köper skor:

Är det skillnad på skor och skor, eller kan köpa vad som helst?

Ja, det är mycket STOR skillnad på skor och skor, det är alldeles för få butiker som säljer BRA skor och har kunskap om hur anatomin fungerar, Tyvärr.
En bra sko skall vara till för att hjälpa och inte stjälpa den belastning som vi utsätter fötterna för.

Vilka märken är bäst om man skall gå mycket och inte vill få problem?

Det är skor som är av hög kvalité och har en bra stabilitet i hälkappan, vridstyv sula och snörningen, sådana som kallas för walking skor: New Balance, Adidas, Nike, Reebok, Saucony, Asics är exempel på mycket bra skor och är lämpade för att gå mycket i. De är även mycket bra om man behöver ha plats för sina fotbäddar i skorna.

Vad bra, då vill jag köpa ett par walking skor till mina fotbäddar så jag kan börja och träna, tack.
[/et_pb_toggle][et_pb_image src=”http://fottekniska.se/wp-content/uploads/2016/03/12923314_1258328494196432_5245708021704791308_n.jpg” _builder_version=”3.0.87″ animation_style=”slide” animation_direction=”left” animation_duration=”500ms” animation_intensity_slide=”10%” border_style=”solid” sticky=”off”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.0.87″ background_repeat=”space” background_blend=”soft-light” text_orientation=”center” module_alignment=”center” border_style=”solid”]

För varje dag så blir vardagen stressigare

Det är dags att stanna upp!

Vi belastar våra fötter för varje steg vi tar, ändå tänker vi inte på vilken belastning fötterna får handskas med.

Många går runt och har ont i ryggen, benen och nacken utan att förstå varför.
Vårt råd är att besiktiga dina fötter hos oss på Fottekniska i Kävlinge.

 
[/et_pb_text][et_pb_contact_form email=”mattias@anderssonhem.se” title=”Efter ditt besök” success_message=”Tack för ditt svar det är värdefullt för vår framtida service” module_id=”et_pb_contact_form_0″ _builder_version=”3.0.87″ form_field_text_color=”#444444″ border_radii=”on|0px|0px|0px|0px” border_style=”solid” input_border_radius=”0″ saved_tabs=”all” button_letter_spacing_hover=”0″][et_pb_contact_field field_id=”Namn” field_title=”Namn” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Adress” field_title=”Postadress” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Telefonnummer” field_title=”Telefonnummer” field_type=”text” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Email” field_title=”E-postadress” field_type=”email” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Aktivitet” field_title=”Aktivitet/yrke” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Forandringen” field_title=”Hur snabbt märktes förändringen” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”hjalpmedlet” field_title=”Hur upplevs fotbädden/hjälpmedlet” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Problem” field_title=”Har det uppstått några problem som ni kan härleda till hjälpmedlet” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”servicen” field_title=”Hur upplever ni servicen” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”test” field_title=”Test/avgjutningsdatumet” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”provdatum” field_title=”Provfärdigt datum” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Mottagning” field_title=”Mottagning” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Handlaggare” field_title=”Handläggare” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_contact_field][/et_pb_contact_form][et_pb_blurb title=”Vad våra kunder tycker” use_icon=”on” font_icon=”%%151%%” _builder_version=”3.0.87″ header_font=”|on|||” header_font_size=”22″ text_orientation=”center” border_style=”solid”][/et_pb_blurb][et_pb_text _builder_version=”3.0.87″ border_style=”solid”]


– Visar stor kunskap och hjälpte min son med bra specialanpassade inlägg. Tack Thomas

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.47″ column_padding_mobile=”on” parallax=”off” parallax_method=”off” background_position=”top_left” background_repeat=”no-repeat”][et_pb_image src=”http://fottekniska.se/wp-content/uploads/2017/08/Thomas-bild-.png” _builder_version=”3.0.87″ animation_style=”slide” animation_direction=”left” animation_duration=”500ms” animation_intensity_slide=”10%” border_style=”solid” sticky=”off”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.16.1″]

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.16.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” module_alignment=”center” border_style=”solid” saved_tabs=”all”]

Varför får jag smärta i knä, höfter och rygg?

Det beror oftast på att det är en felställning i fotleden som gör att underbenet och lårbenet roterar inåt och det heter pronation.
Detta belastar musklerna felaktigt och kan på sikt öka slitaget i leder som kan öka risken för artros.

inwardankle

Oj då, hur kan du hjälpa mig så jag inte får så ont?

Vi börjar med att undersöka dig och sedan gör vi en gånganalys på löpbandet allt detta dokumenterar vi i en journal då det är viktigt när man är legitimerad.

analysfotbadd

Nästa moment är att vi gör en gipsavgjutning på dina fötter när du ligger på magen med fötter i rätt position för att undvika felställningar.
Denna avgjutning är grunden för dina ortopediska fotbäddar som skall ändra din felställning i fötterna.

Vad bra, låt oss börja så jag får hjälp.


Varför är min hälsena tjock och varför har jag ont?

Smärta vid tåhävning, tryck öm ca 3-6 cm ovanför hälen är ett täcken på en Achilles tendinos/ inflammation i hälsenan

halsena

Vad kan jag göra för att bli av med problemet?

I de flesta fall är hälsenan felbelastad och vinklas fel så den blir oelastisk, fibrerna i senan ”klibbar” ihop till en klump.

Stabila skor och ortopediska skoinlägg som rättar till den felvinklade foten är oftast den bästa lösningen.

Excentrisk träning är ett mycket bra komplement för att skynda på läkningen.
Man står i en trappa eller något liknande och går upp på tå med båda fötterna, lyfter sedan på ett ben och går sakta ner så långt man kan på den ena foten, går sedan upp på tå igen på båda benen, skiftar ben och går ner på ett ben igen. Detta upprepas 3 ggr om dagen i några veckor

halsenaovning

Okej, jag vill göra ett inlägg och köpa ett par bra skor.


Varför får jag problem med mina benhinnor?

Har du: Morgonsmärta (smärta de första stegen), smygande debut,
smärta vid uppvärmning som släpper efter hand, smärta efter aktivitet ofta på kvällen och smärta på ett stort område längs insidan på skenbenet?

skenben

Ja! Det stämmer ganska bra på mig.
Då har du fått något som kallas för Mediala Tiba syndromet eller benhinneinflammation.

Hur kan jag bli av med det, då det gör ganska ont?
Det brukar vara en felaktig fotställning (pronation) som orsakar dessa problem, titta på dina skor så de är av bra kvalité, oftast behöver man göra ett par ortopediska fotbäddar efter gipsavgjutning så man får den optimala avlastningen på senor och muskler.

Fotinlägg

Orsaker till medialt tibia syndrom, stressfaktur och tibialis posterior tendinit kan vara:

Pronering i gång och löpsteg

För snabbt ökad träningsdos

Fel skor

Felaktigt löpteknik

[/et_pb_text][et_pb_contact_form email=”info@fottekniska.se” title=”Skicka ditt meddelande direkt till oss” use_redirect=”on” redirect_url=”www.fottekniska.se” success_message=”Tack för ditt meddelande, vi återkommer så snart som möjligt” module_id=”et_pb_contact_form_1″ _builder_version=”3.0.87″ form_field_text_color=”#474747″ border_radii=”on|0px|0px|0px|0px” custom_button=”on” border_style=”solid” input_border_radius=”0″ button_letter_spacing_hover=”0″][et_pb_contact_field field_id=”Name” field_title=”Namn” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Email” field_title=”E-postadress” field_type=”email” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Telefon” field_title=”Telefonnummer” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Ort” field_title=”Ort” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”] [/et_pb_contact_field][et_pb_contact_field field_id=”Meddelande” field_title=”Meddelande” field_type=”text” fullwidth_field=”on” _builder_version=”3.16″ form_field_font=”||||” border_radii=”on||||” use_border_color=”off” border_style=”solid” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”] [/et_pb_contact_field][/et_pb_contact_form][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”3.0.47″ column_padding_mobile=”on” parallax=”off” parallax_method=”on” background_position=”top_left” background_repeat=”no-repeat”][et_pb_blurb title=”Produkter Hjälpmedel” use_icon=”on” font_icon=”Z” icon_color=”#453bb3″ icon_placement=”left” admin_label=”Blurb” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” text_orientation=”center” border_style=”solid”] 
[/et_pb_blurb][et_pb_toggle title=”Ortopediska sandaler” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#9b0072″ icon_color=”#ffffff” admin_label=”Ortopediska sandaler” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ortopediska sandaler

Efter avgjutning biomekaniskt balanserade.
[/et_pb_toggle][et_pb_toggle title=”Ortopediska fotbäddar” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#9b0072″ icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ortopediska fotbäddar, fotinlägg och hålfotsinlägg.

Rätt utformade fotbäddar (ortopediska inlägg) kan hjälpa och avlasta vid benhinnebesvär, höftbesvär, rygg, nack och knäbesvär. THOMAS, VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ INLÄGG O FOTBÄDD?Ett inlägg kan man köpa i vilken affär som helst och är inte anpassad till dina fötter fullt ut, de har inte den möjligheten att kor rigera en felställning på rätt sätt. De tillverkas oftast på ett betydlignt enklare sätt och då med belastad fot,i vissa fall förekommer en så kallad  scanning, eller så  är de helt färdiga från fabriken bara att lägga i skorna. Dessa metoder är inte lika tillförlitliga! Denna metod är mer tidskrävande men är den mest tillförlitliga!Allt detta dokumenteras i en Journal då jag är Legitimerad av socialstyrelsen och även för att ha som underlag vid inslipningen av fotbädden  som skall ha som uppgift att korrigera din felställning.

En ortopedisk fotbädd görs ALLTID efter avgjutning där du ligger på mage för att få en helt obelastad fot, man gör en noggrann undersökning och filmar på ett löpband för att se felställningar.

 OJÅ, då förstår jag att det är stor skillnad och det är ju givet vis sådana jag skall ha.

[/et_pb_toggle][et_pb_toggle title=”Anatomiskt utformade inlägg till slalompjäxor, skridskor eller fotbollsbenskydd” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#9b0072″ icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]Anatomiskt utformade fotbollsbenskydd, slalompjäxor och skridskor.

Som personligt utformade för att fördela trycket på underbenen vid utförsåkning, fotboll, m.m.
[/et_pb_toggle][et_pb_toggle title=”Vi är återförsäljare av kvalitets skor” open_toggle_background_color=”#ddb880″ closed_toggle_background_color=”#9b0072″ icon_color=”#ffffff” admin_label=”Toggle” _builder_version=”3.0.87″ title_text_color=”#ffffff” body_text_color=”#ffffff” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]marken

FiveFingers är ett helt nytt koncept när det gäller rörelsefrihet.

Five Fingers passar även utmärkt för andra aktiviteter t.ex.

yoga, aerobics, pilates, thai chi, qigong, budo m.fl

tåfot
[/et_pb_toggle][et_pb_text _builder_version=”3.0.87″ border_style=”solid”]

Thomas Libäck

Leg. Ortopedingenjör

Min passion är fötter och få hjälpa dig som har problem till en bättre vardag.

På fritiden så kör jag och min fru vars en Aprilia så väl som en Mazda Miata.

Är även medlem i SUF Svenska uppfinnare föreningen i Helsingborg se nedan
[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://youtu.be/FPC7FK-33Do” _builder_version=”3.0.65″][/et_pb_video][et_pb_text _builder_version=”3.0.87″ border_style=”solid”]

Historien:

– Det hela startade på Hälsohögskolan i Jönköping mellan åren 1980-82 .

– Det blev sedan några år i Stockholm och då på Een-Holmgren.

– 1984 arbetade jag i Sydney, Australien.

– 1985 flyttade jag till Malmö, blev Skåning och började arbeta för Camp Scandinavia.

– I slutet på 80-talet sålde Camp Scandinavia sin ortopedtekniska avdelning i Malmö till Lic, så jag började jobba på ortopedverkstaden i Lund.

– 1994 blev det en ny karriär på Löplabbet som ansvarig för den ortopedtekniska avdelningen.

– 1996 blev det 2 år på Inter Sport som Ortopedtekniker.

– 1998 startade jag min egen verksamhet hemma i garaget i Kävlinge, men efter ett tag blev det för trångt. Fler och fler kunder ville komma till mig i Kävlinge och frugan tyckte att motorcykeln fick för lite plats. Jag har idag en affärs/ mottagningslokal i centrala delarna av Kävlinge, Mejerigränd 4. Det är rymliga lokaler och jag får utan problem plats med både undersökningsrum såsom verkstad.

Jag är sedan 1 januari 2007 legitimerad ortopedingenjör.

Det är viktigt att man vänder sig till en legitimerad ortopedingenjör vilket vi är av (Socialstyrelsen)

[/et_pb_text][et_pb_image src=”http://fottekniska.se/wp-content/uploads/2016/03/ladda-ned.png” _builder_version=”3.0.87″ animation_style=”slide” animation_direction=”left” animation_duration=”500ms” animation_intensity_slide=”10%” border_style=”solid” sticky=”off”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]